HEADER ED 01 1

Kikärtsbollar med smak av kakdeg och kaffe

Skrivet av Dominique 24.05.2018 | 0 Kommentarer

Kikärtsbollar är väldigt populära just nu och passar perfekt som mellanmål för att hålla blodsockret i schack. Ett bra mellanmål borde innehålla fett, protein och kolhydrater(enligt mig) vilket dessa "kakdegsbollar" bidrar med. Här nedan kommer mitt recept.

bonbollarbonboll3bonbollar1

4 st. kikärtsbollar:

1,5 dl kikärter

1 msk jordnötssmör/näve nötter

1 msk proteinpulver/mandelmjöl/havregryn

1/2 tsk vaniljpulver/extrakt

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel

2 msk starkt kaffe

Mixa allt i en matberedare till en grynig massa. Blir den för torr så tillsätt en till två matskedar vätska. Ta hjälp av en tesked för att få upp massan från burken. Rulla 4 medelstora bollar och rulla sedan i exempelvis lakritspulver eller ät dem som de är.

De här kryddorna ger en härlig sötma samt antioxidanter på köpet och det smakar verkligen inte kikärtor. Lakritspulver är dessutom väldigt sött till smaken, tack vare det behövs ingen extra sötning. Om du inte har lakritspulver hemma skulle jag eventuellt söta med lite stevia i smeten. Lägg bollarna i en burk och ha i frysen. Perfekta att bara ta fram och värma i mikron i 20 sekunder och sedan färdiga att äta. Du kan även ta dessa från frysen och ha i rumstemperatur/kylskåp i ca.2 timmar så de får tina. Alltså fungerar de att ha med i ryggsäcken om du är påväg någonstans. De går även bra att äta bara som de är men jag föredrar dem halvfrusna

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar